Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı, acil durumlarda yapıdan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve ölümlü hayatını ana kayran, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak aşina ve bapnın içeriden dışarıya tamam açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında selim bir uran ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanmaı kolaylaştırır.

Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kat özelliği sebebiyle alevlerin denetçi altına kırmızıınmasında koltuk evet ve yangının yayılmasını engeller.

23/12/2022Genel Yüksekliği mukannen bir seviyenin üstünde olan örgülar muhtevain yangın merdiveni meşru bir zorunluluktur. Yangın merdiveni yaşama kaybının önlenmesi namına nispeten önemli bir konumda bulunmaktadır. Konstrüksiyonların ana başlangıçlerinde veya koridor bölümlerinde yangının çarpıcı bir şekilde meydana gelmesi özellikle faik katlı dokumalarda hayat veya pencerelerden kaymak kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme mevla olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır bünyelarda arttırılan denetimler ile yanında yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri tombul bir incelemeye basıcı tutulur. Yapıların iç kısımlarında kâin betonarme merdivenlerin haricinde, mimariların haricinde mevcut ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında hayat zayiatı yaşanmasının önüne geçmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre sınırlı yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) makul durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın veya müstacel manzara vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi midein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Montaj: Yangın kapısı, sevap şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Projeye en mütenasip Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı güzel rahat açılan ve cıvıl cıvıl grupların sağlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Kadeh yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve umumiyetle modern binalarda kullanılır.

Yangın kapısı elbette bakım kuruluşlmalıdır? Yangın bapları organize bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın sorunlevselliğini ve yangın dayanıklılığını hazırlamak sinein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak arama edilmesi, bapnın dosdoğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, Yangın Çıkış Kapısı menteşelerinin pek olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yerinde olduğunun ve kilit mekanizmasının çdüzenıştığının kontrol edilmesini yürekerir. Hassaten, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve işaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince münezzeh olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Tasarım olarak tefavüt göstermekle yanında partner özellikleri, dayanıklı ve salim örgüda olmalarıdır. Standart iç baplara oranla farklı bir kullanma ve özellikler çitndıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Yangın bapları, yangın güvenliği midein eleştiri öneme malik olan konstrüktif unsurlardır. Ivedili durumlarda emniyetli bir kaçış sağlamak amacıyla tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı evet. Yangın kapıları çoğu kez yangın dayanımı faziletli malzemelerden yapılmıştır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Report this wiki page